dimarts, 16 de febrer del 2010

CAL SASTRE, PIERA.

La LISEBE ens fa arribar unes precioses ftos de Piera, i una interesant explicacio inclosa.





Aquesta es una de las parts més antigues de Piera, la primera fotografia correspon a la Casa Sastre, l'edifici va ser construit en plé esplendor económic del segle XVIII després d'haver passat la Guerra de Sucesió l'any 1728.Va ser construit per el que va ser notari i escrivà de la superitendencia de Catalunya Jeroni Sastre i Rovira, nom que hi ha inscrit en una de les portes.
Diu la tradició que en aquesta casa sajornà el rei Carles III quan va visitar Piera a l'any 1759. A la façana hi han representacions de les arts i oficis (un sastre en honor al nom de la casa,una filadora, un forner....etc) I está fet amb un procediment de diferents capas a base de colors plans en dois nivells, molt utilitzat en les façanes de la època a partir del segle XI, i estan tallats amb un estilet descobrint així els diferents dibuixos i aconseguint així la seva perpetuitat.

Les altres dues fotografies corresponen a la casa Ca L'Estany amb dibuixos florals de la mateixa època i presidida per l'imatge de Sant Martí.

Bé Joan, i Angels espero que us agradi aquestes aportacions i les pogueu fer servir al vostre bloc Racons de Catalunya

2 comentaris:

Joan/racons ha dit...

Una casa i una façana precioses amb capelleta inclosa.

sargantana ha dit...

preciosa..
potser si ara ens hi esmeresim aixis, la crisi de la construccio faria un tomb..jejejej

i la capelleta una divinitat.
m'encanten les capelletes de carrer.!!