diumenge, 21 de febrer del 2010

Mini Excursió a Cadaqués.

La Joana de Llum de Dona ens fa arribar aquest magnífics racons dignes de fer una excursió per alimentar els sentits.





Mini excursió a Cadaqués





Des de Cadaqués fins al far de Cala Nans. Una passejada pel litoral de Cadaqués. No té cap mena de dificultat però sí que cal anar ben calçat. El camí és pedragós i costerut.
Si deixem el cotxe al pàrquing del poble hem d’agafar el camí que ressegueix la costa en direcció contrària a Port Lligat i Cap de Creus.
El Far treu el nas tímidamente darrera un penya i en menys d’una hora hi serem.La primera referència és la platja de Sa Conca. Una platgeta amb quatre barques a la sorra després d’haver passat per la Drecera d’en Dalí.
Aquí ens matenim a recés de la tramontana però un cop enfilem el camí empedrat, que ens porta a Cala Nans, estarmem exposats a ventades i al soroll de les onades xocant contra les pedres.
A mesura que voregem la Badia les vistes al poble de Cadaqués se’ns van apareguen com sortides de les roques. El mar es torna d’un blau turquesa i les cases blanques agafen tota la lluminositat que el sol hi avoca. Si ensopeguem un dia clar i ventós tot es veu d’un net llampant però si hi ha boira, impera el color gris. L’aigua sembla plom líquit i la línea que separa el mar del cel es difumina darrera alguna barca de pesca. Abans d’arribar al Far deixarem sota el camí de Cala Nans un lloc deliciós i arrecerat per fer-hi una parada.
Des del Far , Cadaqués ens queda a l’esquerra.
Si esperem que caigui la nit el Far encendrà el joc de llums que platageran l’aigua grisa.
Tornant es pot fer una aturada al cafè la Habana per atemperar el cos.

3 comentaris:

Quimesp ha dit...

L'he fet força vegades aquesta
passejada i és talment com la
descrius.Molt bé!!!

Joana ha dit...

Gràcies Striper per publicar-la. I gràcies Quim! És una passejada deliciosa! :)

lizards ha dit...

si enganxes un dia de tramuntana el color del cel i del mar sera magnific...

salutacions als dos