diumenge, 28 de març de 2010

BRUNYOLS DE L'EMPORDÀ



En aquets dies de quaresma la tradició mana, al menys a l'empordà, menjar brunyols amb garnatxa

us en deixo una recepte per si us animeu...



RECEPTA PER FER BRUNYOLS DE L'EMPORDÀ
(Per fer uns 40 brunyols)
INGREDIENTS :
350 g de farina
50 g de margarina
20 g de llevat premsat de pa
60 g de sucre
0'5 dl de llet
raspadures de llimona
3 ous
una mica de sal
1/2 copa d'anís
una culleradeta d'anís mòlt
1/2 culleradeta de coriandre
canyella en pols
oli per fregir
sucre per arrebossar
Barregeu la llet tèbia amb el llevat i 100 g de farina, removeu i formeu una bola
Deixeu fermentar la massa tapada amb un drap net uns 30 minuts en un lloc temperat.
Amb la farina que queda, formeu un volcà, poseu al mig la margarina, els ous, la sal, el sucre, l'anís i els condiments, removeu primer amb la forquilla i després afegiu-hi la massa fermentada.
Treballeu amb les mans fins que obtingueu una massa fina i tova. Colpegeu la massa contra el marbre.
Unteu el marbre amb una mica d'oli i, amb les mans també untades, aneu agafant petites porcions de la pasta i formeu boletes i després col·loqueu-les en una plata, també untada d'oli.
Reserveu-ho en un lloc calent per accelerar la fermentació, la massa ha de doblar el seu volum inicial. Aquest procés triga aproximadament 1 hora.
Escalfeu oli a la fregidora i en un atuell fons, agafeu les boletes amb les mans, feu un foradet al mig i aneu-les posant en l'oli, que no ha de ser gaire calent, perquè la pasta es crema de seguida. Han de quedar d'un color fosc. Quan aneu traient els brunyols del foc, aneu-los ensucrant.


ja ens direu que tal us han sortit...


bon profit!!


3 comentaris:

Pere ha dit...

Ai! bunyols de l'Empordà
tots dins d'una cistella
i tapats amb un drap blanc,
ben calents, amb un garnatxa
millor sigui de Capmany
i si en sobren a l'endemà
amb llet i cafe per esmorzar.

Bona nit Angels.

Striper ha dit...

M'apunto la recepta.Malgrat la dieta!!

sargantana ha dit...

i tant, senyor pere
no ho podria haber esplicat millor!
pero el drap a casa meva es de quadrets ;-)

i els de l'endema...els millors
ummmmmm

petons dolços!


striper
no pateixis...son pecata minuta
jajajajjaja
segur que hi ha una versio litgh
bon diumentge!