dijous, 1 d’abril del 2010

L'Ermita de St Francesc a Santpedor. ( El Bages)

Va uns dies la Carme en va fer arribar aquestes fotos personalment em va fer molta gracia, per que jo feia poc que caminant de Manresa a Santpedor , vaig passar per el costat i faig fer fotos pensant en aquest bloc. Gracies Carme.


Carme Roura i el meu blog es


http://karme-r.blogspot.com/
espero que os agradin. Gràcies!


Hola os envio aquestes imatges de l' Ermita de St Francesc a Santpedor (Bages) .

la seva història es la seguent:

Ermita rural, existent ja l'any 1240, dedicada a Sant Francesc d'Assís i situada a uns set-cents metres de la població, a la cruïlla de dos antics camins rals, el de Vic a Lleida, i el de Manresa a Berga, i dalt un turonet que domina tota la plana del Bages. Al segle XV la capella s'engrandí i es feu una volta de creueria sobre la zona de l'altar.

La tradició diu que fou construïda pels santpedorencs poc després que el mateix Sant Francesc passés per aquesta contrada en el seu peregrinatge cap a Sant Jaume de Galícia, i que, essent d'alt d'aquell turó, fes una de les seves prèdiques al nombrós grup de devots seguidors de la comarca que l'acompanyaven.

Als seus peus passava l'antic camí de Manresa, el que degueren fer els sometents santpedorencs i el mateix Timbaler del Bruc, acompanyat del seu timbal, en el seu camí cap el coll del Bruc per tal d'aturar els francesos.










2 comentaris:

Striper ha dit...

Una contrada preciosa i molt propera, de vegades de cami es molt adecuada per fer una parada al cami.

lizards ha dit...

que maco
la segona fotografia, sembla una postal. es preciosa amb aquest cel.

un altre a la llista!!