divendres, 30 de juliol del 2010

UN RACÓ AMB UN SÍMBOL D'IDENTITAT



Aquests dies que s'ha parlat força dels braus i alguns plantegen com un símbol d'identitat del estat Espanyol, potser un animal noble com un brau, que també es particip de moltes festes a Catalunya sobre tot a les terres del Ebre, recordo que coincidint amb unes vacances vaig anar a veure els bous capllaçats i unes nenes que no crec que tinguessin mes de quatre anys en veure els bous van començar espontàniament a cridar; “ aquests bous no valen res, que es pixen per les carrers”.

I em vaig adonar de com una festa i un animal pot ser símbol d'identitat de un poble i de una gent, i crec que conserva aquestes festes es licit i es conservar un símbol cultural i tradicional.

Però el que mai pot acceptar-se com a símbol d'identitat de un poble es la tortura de un animal fins a la mort com son les “ corridas de toros” .

I per molt que es malbarati la paraula Llibertat aquesta es pot entendre com un dret a fer patir i torturar un animal fins a la mort.

Per això des de aquest bloc i a nivell personal manifesto la meva satisfacció per la prohibició de” las corridas de toros” a Catalunya.


Eh que en aquest post us vull donar a conèixer un racó que val molt la pena i per moltes raons visitar i es la reserva del ruc Català de Fuives, potser que mireu l'enllaç d'aquest raco on es lluita per conservar un animal com el ruc, que no es gens ruc, de fet abans les orelles que se els hi posaven al alumnes , era per tal de que se'ls hi encomanes la intel·ligència del ruc.

I a mes el ruc Català com a raça pròpia del nostre país, també ha esdevingut un símbol de identitat de la nació catalana.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Asi en Valencia tambe fent brau envolat jajaja, bo asi li diguem bou envolat pero el cas es que ho fem. Un bes.

lisebe ha dit...

Doncs visca el burro català!!!

Aquestes tradiccions on es maltracte els animals no haurien d'existir a cap lloc.

Peto

sargantana ha dit...

estic amb tu Joan.

una cosa son les tradicions i l'altre els maltractaments..si senyor.